Preskočiť na obsah

SEBADÔVERA

    Unikátny mix Bachových remedií je určený pri nedostatku sebavedomia a pocitoch neistoty a viery vo vlastný názor. Obnovuje sebavedomie, sebaistotu, radosť zo seba samého, kreativitu, schopnosť vyjadriť sa  a vieru vo vlastné sily.

    Použitie: 4 kvapky/ 4x denne priamo do úst, alebo do pohára s vodou a popíjajte.

    Zloženie Zemežlč menšia, Rohoblizník, Smrekovec opadavý, Borovica lesná, Čarodejka škvrnitá, Bledavka okolíkatá, Topoľ osikový, Jabloň planá. Obsahuje alkohol: Brandy (konzervant)

    CENTAURY (Zemežlč menšia) č.4
    Centaury je vhodná pre ľudí, ktorí sú  nekonfliktní, jemní, sú submisívni a ľahko sa poddajú ostatným, napriek tomu, že sú šikovní a talentovaní. Nemajú vnútornú silu bojovať a nechajú so sebou manipulovať. Silnejšie osobnosti zneužívajú ich dobrotu a ochotu. Prijímajú na seba všetky povinnosti, čo im pridelia, snažia sa všade pomáhať. Dokonca aj keď sú chorí sú veľmi ochotní, no následkom takéhoto preťaženia je veľká fyzická  vyčerpanosť. Centaury  dokáže dodať silu povedať NIE, sústrediť sa aj na seba a svoje potreby a ohraničiť sa.

    CERATO (Rožec) č.5
    Pre ľudí, ktorý nemajú dostatočnú dôveru v seba samých, aby spravili svoje vlastné rozhodnutie. Neveria vlastným názorom a hľadajú rady u druhých a často sú zavedení zlým smerom.

    LARCH (Smrekovec opadavý) č.19
    Larch je vhodný pre ľudí, ktorým v živote dominuje nízka sebaúcta. Považujú za neschopných a cítia sa neprimeraní. Nevidia svoje vlastné silné stránky. Tí, ktorí nedôverujú sebe a svojim schopnostiam, nemôžu využiť celý svoj potenciál – a to zase potvrdzuje negatívne vnímanie seba samého. Porovnáva svoje vlastné schopnosti s vynikajúcimi a zdanlivo pôsobivými úspechmi ostatných ľudí naokolo. Porovnanie s ostatnými posilňuje neúctu k sebe samým. Larch umožňuje osobnosti pochopiť a preukázať svoje silné stránky. Dôvera v schopnosti jedného človeka rastie a dotknutá osoba sa odváži čeliť novým výzvam.

    PINE (Borovica lesná) č.24
    V negatívnom stave Pine prenasleduje sebakritika, pocity viny a zlé svedomie. Dotknutá osobnosť si neustále niečo vyčíta. Sprevádzaný pocitom, že urobil niečo zlé, cíti nutkanie neustále sa vysvetľovať. Aj keď si ostatní myslia, že je všetko v poriadku, tento typ postavy považuje svoje konanie za nevhodné. Ak sa niečo skutočne pokazilo, obviňuje sa z reflexie a prijíma všetku zodpovednosť. Vždy sa cíti byť v ceste, má pocit že sa mýli alebo uráža svojich blížnych. Borovica obnovuje sebavedomie. Výčitky utíchajú, pocity viny sú „neprehlušujú“.

    MIMULUS (Čarodejka škvrnitá) č.20
    Mimulus priaznivo pôsobí pri strachoch zo známych vecí, situácií, činností, chorôb, chudoby, tmy, cestovania, zranenia, výšky, samoty či nešťastia. Je to vhodná remedia aj pre ľudí, ktorí sú plachí, necítia sa dobre v spoločnosti ľudí, ktorých nepoznajú, neradi vzbudzujú pozornosť a sú neistí. Ticho a tajne nesú svoju hrôzu vo vnútri a nie sú schopní o tom s ostatnými voľne hovoriť.

    ROCK ROSE (Bledavka okolíkatá) č.26
    Rock Rose je vhodná na prekonanie pocitov náhleho strachu, hrôzy a zdesenia nielen po katastrofických situáciách, ale aj bez vonkajšej príčiny. Môže byť spojená so strachom z vážnej operácie, hospitalizácie, spomienkami či ťažkými snami. Telesnými prejavmi takéhoto strachu môže byť potenie, triaška, zablokovanie myslenia, či paralýza. U detí je Rock Rose nápomocná, keď mávajú nočné mory.

    ASPEN (Topoľ osikový) č.2
    Aspen je určený na strach a úzkosť, ktoré nemožno naviazať na nejaký objekt, či pripísať k nejakej príčine.  Bezdôvodný pocit strachu, ktorý neviete vysvetliť a napriek tomu cítite akúsi úzkosť. Pocit neurčitého strachu, môže mať rôzny stupeň intenzity, od akýchsi neurčitých obáv až po stavy paniky. Medzi fyzické prejavy takéhoto neurčitého strachu patria náhle návaly potu, triaška, husia koža, nočné mory, nespavosť. Nepomenovateľné pocity ohrozenia a obáv – v tomto prípade Aspen je tou pravou esenciou pre vás. Dodá vám pocit sebadôvery, ktorá takýto strach oslabí.

    CRAB APPLE (Jabloň planá) č.10
    Nazýva sa aj „čistiaca“ remedia, a v Dr. Bachovom systéme má svoje špecifické miesto, pretože sa používa pri všetkých pocitoch vnútornej a vonkajšej nečistoty. Tieto pocity „špinavosti“ sa môžu dostaviť buď po chorobe, alebo po dotknutí sa niečoho špinavého. Tak isto môžu byť dlhodobého charakteru pokiaľ vyplývajú z nespokojnosti s vlastným vzhľadom (ekzém, vyrážky, akné a podobne). Podvedome takáto nespokojnosť môže vyvolávať pocit sebenenávisti a znechutenia sebou samým. Crab Apple je vhodnou voľbou pre ľudí, ktorý trpia  nutkavým správaním (ohrýzanie nechtov, časté umývanie rúk, neustále upratovanie v domácnosti…) a tiež pre tých, ktorí sú posadnutí triviálnymi detailami namiesto podstaty.