Preskočiť na obsah

ENERGIA – kompozitum

    Unikátny mix Bachových remedií je vhodný pri  nedostatku energie, sily a vitality, únavy, vyčerpanosti, prepracovanosti, či pri syndróme vyhorenia. Pomáha pri fyzickej a psychickej únave. Dodáva silu pokračovať ďalej, podporuje vytrvalosť, odhodlanie, prekonanie záťaže všedného dňa, duševnú čulosť, sviežosť a elán.

    Použitie: 4 kvapky/ 4x denne priamo do úst, alebo do pohára s vodou a popíjajte.

    Zloženie: Hrab obyčajný, Dub letný, Oliva európska, Stoklas konáristý, Plamienok plotný. Obsahuje alkohol: Brandy (konzervant)

    HORNBEAM (Hrab obyčajný) č.17
    Pre ľudí, ktorý sa prebúdzajú bez energie, chýba sila na plnenie každodenných úloh, keď odkladáte povinnosti, ste unavení z množstva úloh, ktoré vás čakajú. Ak ráno vstávate veľmi unavení s pocitom, že vás čakajú povinnosti, ktoré nevládzete už riešiť, ste vo negatívnom stave Hornbeam. Pomáha pri prepracovanosti a psychickej únave zo zabehaného života.

    OAK (Dub letný) č.22
    Oak je „držiak“ a „pracant“. Extrémne pracovné vyťaženie, zaslepený  zmysel pre povinnosť a pocit, že ešte sa dá zvládnuť viac, môže časom viesť  k pochmúrnosti a vrcholia vyčerpaním. Ak osobnosť dosiahne tento stav, už nemôže vnímať hranice svojej sily. Neúnavne postupuje vpred, hoci sa cíti na pokraji síl, nevie prestať. V presvedčení, že je jeho povinnosťou fungovať ako stroj, nikdy neodpočíva. Iní obdivujú tento typ osobnosti pre jeho neúnavnosť, produktivitu a efektivitu. Neuvedomuje si však okamih, v ktorom sa preťažuje a kedy je dosť. Takže často preceňuje svoje sily a niekedy dospeje do stavu úplného vyčerpania. Oak poskytuje schopnosť nastaviť si priebežné tempo vytrvalosti. Pomôže vidieť dôležité položky v zozname úloh ako priority a ostatné, zmysel pre povinnosť sa obnoví v správnej miere a obnoví  sa životná sila.

     Olive (Olivovník európsky) č.23
    Celkové vyčerpanie a všetko sa zdá byť príliš neznesiteľné … Osoba v stave Oliva sa cíti vyčerpaná. Dokonca aj každodennú rutinu alebo aktivity, ktoré sa majú považovať za voľno časové aktivity, vníma ako namáhavé. Aj po fáze rekreácie sa cítia títo ľudia unavení. Dobiť ich baterky sa javí ako nemožné. Tento stav často nastáva po období stresu, emočného vypätia alebo dlhej choroby, ktorá spôsobila, že sa cítili úplne vyhorení. Kvet olivy posilňuje, prináša novú vieru vo vlastnú výkonnosť,  pomaly dodáva telu a mysli silu a energiu.

    WILD OAT (Stoklas konáristý) č.36
    Pre ľudí, ktorí v určitom momente svojho života nevedia ako ďalej. Majú pocit nenaplnenia, nedokážu správne rozpoznať svoje schopnosti a talent. Chcú niečo dosiahnuť, ale nevedia, čo presne by to malo byť a preto sú nespokojní a frustrovaní.

    Clematis (Plamienok plotný) č.9
    Ľudia typu Clematis utekajú z prítomnosti do snového sveta, aby unikli realite. Pôsobia neraz nespoľahlivo,  roztržito a apaticky. Aj pri dostatku spánku nikdy nie sú úplne prebudení. Nemajú chuť sa starať o svoje zdravie a k láske sa stavajú vo všeobecnosti skôr ľahostajne. Namiesto toho, aby boli prítomní „tu a teraz“, predstavujú si inú realitu. V tejto pozícii sa často nachádzajú tvoriví ľudia. Niekedy omamné látky pomáhajú týmto ľuďom uniknúť z reality a rozšíriť si vlastnú predstavivosť. Z fyzického hľadiska sa často cítia unavení a domotivovaní. Plamienok uzemňuje a navracia späť na zem. Dáva nový pohon  a energiu na to, aby človek nielen sníval, ale aj si plnil svoje sny v realite.